21 Ocak 2016 Perşembe

KİTAP BUTİK PASTA




  Çalışma arkadaşım sevgili Pınar doktorasını tamamladı.Onun için hazırladığım kutlama pastası.Başarılarının devamını diliyorum Pınarcım. :)


Kek için

  • 2/3 su bardağı kakao (67 gr)
  • 2/3 s.b kaynar su (160gr)
  • 1/3 s.b süzme yourt (80 gr)
  • 2 tatlı kaşığı  gr vanilya (10 gr)
  • 1 2/3 s b un (233  gr)
  • 1/4 tatlı kaşığı  kabartma tozu (12 gr)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 gr)
  • 200 gr yumuşamış tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr)
  • 3 yumurta ,iri,oda sıcaklığında


Bu tarif Cafe Fernando kitabından birebir uygulandı.Lütfen bir mutfak terazisi alın ve gram ile çalışın.Ne bardak büyüklüğünün standartı var ne kaşıkların.


Yaparken:


  • kakao+sıcak su eritin.yoğurdu ekleyin.
  • un+kakao+kabartma tozu+vanilya +tuz karıştırıp,eleyin.
  • yağ ile şekeri 5 dakiaka krema kıvamı alana dek çırpın
  • yumurtalaraı tek tek ekleyin.Her eklemede 1 dk çırpın
  • bu karışıma unlu karişimi ve kakaolu sıvı karışımını sırayla 3 kerede ekleyin.
  • hazırlanan kek hamuru yağlanmış unlanmış 20 cm lik (yuvarlak) ya da beni yaptığım gibi 18*23 cm   lik iki kalıba paylaştırılarak 170 derecede pişirilir.35 dk yetti.Kürdan testi yapabilirsiniz.
  • iyice soğumadan kalıpta çıkarmayın.
  • soğuyan kek strec filme sarilarak ertesi gün dekore edilmek üzere dinlenmeye ayrıldı.
  • Elimizde iki tane kek oldu.Ortasından kesmeye gerek kalmaksızın arasına krema sürerek pastamızı hazırlayabiliriz.
  • Bu tarfi yağlı bir tarif,ikiye kesmek zor olabilir.Aslında kek güzel kabarıyor,ikiye ayrılabilir. Dağılabilir,dikkat ve usatalık ister.Siz bilirsiniz.. :))

Krema:
  • 360 gr bitter(%70 kakao)
  • 2/3 su b kakao (67 gr)
  • 3/4  su b toz şeker 150gr
  • 1/2 tatlı kaşığı    tuz
  • 1 su b kaynar su (240 gr)
  • 75     gr yumuşamış tereyağ
  • 2/3 su b krema (160 gr)
Yaparken
  • kaynar suda kakao eritilir
  • şeker tuz eklenir
  • ince kıyılmış çikolataya krema eklenir.Üzerine kaynar kakaolu su konulur.
  • çikolata eriyene dek karıştırılır
  • üzerine yumuşak tereyağ eklenir.mikserle çırpılır.
Üzeri kabuk olmasın diye streçle kaplanır.Pastaya sürme sıcaklığına dek oda sıcaklığında yada  buzdolabında bekletilir.

Pasta için kek ve ganaj ertesi gün buluşturulur.

Arası ve üzeri kaplanır. ve dekore edilir.Bu kısmı tamamen sizin beceriniz.

Kolay gelsin.

Sorularınız  için facebook sayfama beklerim.Sevgilerimle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...