28 Eylül 2015 Pazartesi

ZEYNEP'im 13 YAŞINDA!







Güzel kızım bir yaş daha büyüdü .  :))

Okulda arkadaşlarıyla kutlamak için '' şeker '' temalı pasta istedi.Çok keyifle çalıştığım  pastalardan bir oldu.


Kek kakaolu pandispanya.Tarifi ilk kez denedim.Çok beğendim.Nemli ,harika bir  kek oldu.3'e rahat bölündü.Aslında iki seferde 22 -24 cm  lik kalıpta pişirseydim,her kek ikiye bölündüğünde rahatlıkla 4 katlı bir pasta olurdu.




Pandispanya için:

  • 6 yumurta
  • 6 çorba kaşığı sıcak su
  • 100 gr un
  • 100 gr nişasta
  • 200 gr şeker
  • 25 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
 Yumurtalar oda sıcaklığında ve  büyük boy olacak.





  • yumurtalar şekerle beyazlaşana  ve  kıvam alana dek çırpılacak.(5-10 dk)
  • içine sıcak su eklenerek biraz daha çırpılacak
  • katı malzemeler karıştırlarak sıvı karışıma bir kaç kerede elenerek eklenecek.
  • yağlanmış unlanmış 24 cm kelepçeli  kalıba dökülecek
  • 170 derecede 40 dk pişecek.
Fırının ayarını siz bilirsiniz,kürdan testi ile bakabilirsiniz.

15 dk sonra kalıptan çıkartarak ızgarada soğumasını sağlayın.(altı nemlenmesin)

Kreması:

  • 2,5 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5  yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
Muhallebi kıvamında pişirin.soğuyunca içine 1 paket kakaolu toz krem şanti koyup iyice çırpın.

 PÜf noktaları:
  • pişen muhallebi çok sert olmalı.ocaktan alınca üzerine streç film kapatılmalı,kabuk tutmasın
  • iyice soğuyup sertleştikten  sonra krem şanti ile iyice çırpmalı.
  • krema katlara sürülmeden önce katlar meyve suyu ile hafifçe ıslanmalı.
  •  katlar kremalandıktan sonra pasta ganajlamadan dolapta 2 saat dinlenmeli



Ganaj

  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr krema 

Krema kaynamada ısıtılır.ocaktan alınır.İnce kıyılan çikolata içine konur.1-2 dk beklenir.karıştırarak çikolatanın iyice erimesi sağlanır.Ganaj hazır.Pastaya sürmek için krema kıvamına kadar soğuması beklenir.Dolaba koyarsanız çok sertleşir.Bu durumda ya biraz  ocakta eritmeli ya da mikserle çırpmalısınız.Mikserle çırpınca rengi açılır,tasalanmayın.Ben o halini daha çok seviyorum hatta.,

Dolapta dinlenen pastanın tüm dışını ganaj  ile kaplayın  ve ganaj donana kadar dolapta bekletin.

En son aşama şeker hamuru ile kaplama.Bu tamamen sizin hayal dünyanıza kalmış.Daha fazla bilgi ve fikir edinmek için butik pastalarımı ziyaret edebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...