29 Eylül 2015 Salı

JÜLİDEM'in KINA KURABİYELERİ



Güzel arkadaşım Jülide'ciğim ben kına kurabiyelerini yayınlayana kadar evlendi bile.Ona ve sevgili eşine bir ömür boyu mutluluk ve huzur ve  sağlık ve neş'e ve sevgi diliyorum.

Kurabiyeleri yapıp kargoya yetiştiremeyince,iki ayağım bir pabuca sığarak  planladığım bir gecelik Zonguldak seyehatimde başıma gelmeyen kalmadı.Proğrama yetişmek için sabahın körüne aldığım otobüsü kaçırdım.İyi ki kaçmışım meğer cüzdanımı  da evde unutmuşum.Geç olur  düşüncesiyle yarım saat erkene aldığım biletin otobüsü malesef vaktinde perona gelmedi.Epiy rotarlı Ankara'dan hareket ettik veeee 1 saat sonra otobüs bozuldu.İnanın tam bir alacakaranlık kuşağı hikayesi yaşadım.Saatlerce  yolda bekledikten sonra Zonguldağa  varabildim.Proğramı ucundan yakaldım ve sevgili Jülide ve dünya  tatlısı arkadaşlarıyla ve hayatımda yer almalarından çok mutlu olduğum güzel ailesiyle çok güzel bir kına gecesi yaşadık.Yaşadığım herşeye değdi doğrusu.

Kurabiye tarifi vermiycem sanmayın. :) Geliyor şimdi.Eski tariflerimde de var ama yormıyım sizi.



  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 4  yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı  hindistan cevizi
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
  • 3 su bardağı un(ilave gerekebilir..)
Yaparken
  • un hariç tüm malzemeleri koyun kabınıza
  • elinizle güzelce harmanlayın
  • unu ekleyin.Burada püf noktası hamur leğenden ve elinizde ayrılır halde iken yoğurmayı ve un eklemeyi bırakın.
  • Parmak uçlarıyla yoğurun,yağlı hamur vıncıklanmayı pek sevmez.  :)
  • Hamuru ikiye ayırın ,yassı top yapın(ki açması kolay olsun)
  • Streç filme sarın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin
  • Dolaptan çıkan hamuru un serpili  tezgahta    yarım cm kalınlığında açın ve şekillendirmek istediğiniz kalıp ile kesin.Kalan parçalar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın
  • tepsiye dizi,170 derece de pembe beyaz pişirin.fırından çıkınca  dağılır gibi olur,kuruyunca sertleşir,spatula ile soğuma ızgarasına alın.
  • sanırım bu tarifle 40 civarı kek çıktı.

Sonraki kısım tamamen hayal gücü ve zevkinize kalmış.Hamurları  kurabiyelere su yada reçel suyu ya da şerbetle yapıştırabilirsiniz
Kurabiyeyi isteğiniz   hindistan cevizi,ince kıyılmış ceviz ya da fındık ile tatlandırabilirsiniz.
Bu kez paketlerken  beyaz tül kullandım,çok hoş oldular.
Meraklısı buraya da  bakabilir.  :)

Denerseniz size de kolay gelsin.Ne derim hep: elinizi korkak alıştırmayın..Mutfak zevktir.Kendinizi  mahrum etmeyin!!  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...