29 Nisan 2015 Çarşamba

AÇMA- POĞAÇA




Bir hamur yapılır.Aynı hamurla hem açma hem poğaça yapılır.
Asıl poğaça yapmak için bir mayalı hamur hazırladım.
Sonra bir tepsi poğaça olunca da kalanıyla açma yapıyım dedim.Açmalar poğaçadan önce bitti.  :))

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı silme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 1 paket toz maya
  • 4-6 su bardağı un
Yapalım.
  • 4 bardak una şeker,tuz maya koyup harmanlayalım
  • sıvı malzemeleri ilave edelim.
  • ele yapışmayan hamur olana dek ,yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım.
4 bardak un ekleyip yoğurduğumuz hamuru bol unlu tezgaha alalım ve 10 dk yoğuralım.Yogurdukça yapışkanlığı gidecektir.Orta sertlikte hamur olsun.




  • Üzerini nemli bezle örtelim ve 1 saat iki kat kabarana dek bekletelim.Yani mayalansın.
  • Poğaça için,hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur alalım ,içine bolca peynir koyalım  ve poğaça şeklinde kapatalım.
  • Açma için; yine mandalina büyüklüğünde hamur alalım,ortasına oda sıcaklığında yumuşamış margarin sürelim.Rulo yapıp kendi etrafında burarak yuvarlak yapalım.Anlatmamdan hoşlanmamış olabilirsiniz ama açma resmi size yardımcı olur sanırım. :)
  • Tepsiye dizelim.
  • 1 saat daha tepsi mayası için bekletelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim,175 derecede kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...