2 Mart 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA ELBİSELİ PASTA



Pastanın hikayesini anlatmıycam,  :)

Yiyenlere afiyet olsun.Mutluluk olsun.

Tarif:

Kek

  • 4 yumurta
  • 125 gr şeker
  • 100 gr un
  • 5 gr kabartma tozu
  • 25 gr kakao


Oda sıcaklığındaki  yumurtalar şeker ile 5-10 dk çırpılcak.rengi iyice açılmalı ve koyu boza kıvamı omalı
elenmiş un kakao ve kabartma tozu katılarak çok hırpalamadan karıştırılacak
tabanına yağlı  kağıt serilmiş 18 cm kek kalıbına dökülecek
kabın 3/4 ü dolmalı.
170 derece fırında 40 -50 dk pişecek.uzun kürdanla test edebilşirisniz.keke sokulduğunda kuru çıkarsa tamamdır.
kalıptan 15 dk geçmeden çıkarmayın lütfen.
kalıptan çıkarıp ızgarada sopğumasını sağlayın(yoksa altı terler)

bu esnada


Krema
  • 500 gr süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 150 gr şeker
  • 60 gr un
  • 12 gr kakao
  • 50 gr tereyağ

  • sütü kaynatın
  • yumurtalar ile şekeri çırpın
  • un ve kakaoyu ekleyin,karıştırın
  • kaynar sütün yarısını katıp karıştırın
  • bu bulamacı tencerede kalan süte ekleyip muhallebi kıvamına kadar pişirin
  • ılıması için yepsiye yayın.
  • ılınan muhallebiye yağı koyup mikserle 5 dk çırpın
  • buzdolabında koyun soğusun

İyice soğuyan keki 3'e bölün
Aralarına krema bolca koyun
üzerinikrema ile kaplayıp dolaba koyun.




Çikolata elbise
  • 50 gr çikolatayı eritin
  • içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyun(parlak yapar)
  • yağlı kağıda ince yayın
  • üzerine bir yağlı kağıt daha serin ve rulo sarıp dolaba koyun
  • 2 saat sonra çikolata donduğunda ruloyu açarken çikolatalar kırılmış olur zaten
  • onlarla gelişigüzel pastanızı süsleyin
  • Fındık keyfe keder.siz başkaca süslemeler de yapabilirsiniz.
NOT: bu pastayla ilgili kek ve çikolataya ait resimler var  fakat daha sonra ekleyebilceğim.Sorularınız olursa seve seve cevaplarım

Kalın sağlıcakla.

:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...