3 Aralık 2014 Çarşamba

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK







Bu kez tarifini paylaşmak istediğim yemek hem protein hem karbonhidrat deposu.Doyurucu da tabii.
Yeşil mercimek mutfağımızda çok tercih etmediğimiz bir  gıda nedense. Ama siz benim  yeşil mercimekli bulgur pilavı, yeşil mercimekli börek ve  yeşil mercimekli haşhaşlı börek  tariflerime de gözatabilirisniz.

İthal yeşil mercimekler pişerken çok çabuk dağılıyorlar.Bu mercimeği eşim Kırşehir'den yerli üretim diye almış.Çok lezzetli bir mercimek,pişerken  de dağılmıyor.

Evet.

Akşamdan 1 su bardağı yeşil mercimeği ıslatalım.
Ertesi gün yeşil-kara suyu gitsin diye 1-2 taşım haşlayalım.


  • 1 tane iri kuru soğanı ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  • 1 tatlı kaşığı nane ,1 yemek kaşığı biber salçası  ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • haşlanıp süzülmüş yeşil mercimeği ilave edelim.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim.
  • Tuzunu unutmayalım.
  • 10 dk sonra 2-3  yemek kaşığı erişteyi ekleyelim.
  • Erişteler yumuşayana dek pişirelim.
  • Kıvamını siz ayarlayın,sulu isterseniz su ilave edebilirisiniz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ yakarsanız lezzeti daha güzel olur.
Afiyet olsun.
Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...