6 Kasım 2014 Perşembe

MANTAR SOTE




Şöyle çabucak pişecek ,basit ama lezzetli bişeyler hazırlamak isterseniz ,bu soteyi deneyin derim.
Bizde pirinç pilavı çok pişmez_çok sevilir ama az yemeye özen gösterilir- ama yanına pilav ve yoğurtla güzel bir öğün olur.

Markette mantar gözüme öyle güzel gözüktü ki bir anda akşam menüsünü değiştirdim.Nasıl bir cins ise bembeyaz da pişti,hiç kararmadı.Çok temizdi sadece yıkadım,bazen kabuğunu soymak zorunda kalabiliyor insan.keşke resim çekseymişim nasıl soyduğumu.Tarif etmeye çalışıyım: sapı kökünden koparın.Mantarı ters çevirin.Sonra içten dışa doğru  soyun.Çok kolay.Kararmasınlar diye birkaç damla limon sıkılmış suya koyun.


resim netten alıntıdır.

Malzeme vermeden anlatmaya başlamışım :)

  • 400 gr (bir paket) mantar
  • 1 iri soğan ,yarım ay doğranmış
  • 1 kırmızı (kapya ) biber,iri  doğranmış
  • 1 yeşil biber,halka doğranmış
  • 1- 2 diş sarımsak
  • 1-2 domates(ben kışlık hazırladığım iri doğranmış domates sos kullandım)
  • tuz,karabiber
  • arzuya kalmış maydanoz  (çok yakışıyor)

Yapalım şimdi
  • derince teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım ,kızsın
  • içine iri doğranmış mantarlar (pişince ölüyor ,o sebeple iri ve diri olmalarını tercih ediyorum )
  • mantar suyunu salar ve çeker,ocak harlı ateşte olsun lütfen.ateş kısık olursa habire su salar ve çekmez ve mantarlar iyice kararır.  :) 
  • sonra sırayla soğan biber,sarımsak ve domatesi ekleyelim.
  • her malzemeyi biri -iki karıştırdıktan sonra ilave edelim ki kendi lezzetlerini salabilsinler.
  • sonra baharatlar.
  • çok pişirmeyin,biraz diri daha lezzetli oluyor,dişe gelsin.
  • maydanozu çocuklar yemekte pek sevmez,ince kıyarak masaya koyarsanız arzu eden tabağına alır hem maydanoz yemeğin sıcağıyla ölmemiş olur.




Afiyet bal şeker olsun..

Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...