21 Kasım 2014 Cuma

KARBONATLI KURABİYE






Kabartma tozu hayatımıza girmeden önce kabartma tozu vardı.Kurabiyeler kekler poğaçalar karbonatla kabartılırdı.Fazlası hamurun rengini sarartır ,tadını keskinleştirirdi.Ama o kendine has kokusu benim çok hoşuma gidiyor.

Buna benzer bir  anne kurabiyesi  tarifim var ama bu son yaptığım pek hoşuma gitti ,yine yazıyım istedim.


  • 2  yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (tatlı severler 1 y.k daha  ekleyebilir)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt( bendeki ev yoğurdu,sulu oluyor ,market yoğurdu olursa 3 kaşık yeter)
  • 1 su bardağı erimiş tereyağ -sıvıyağ  karışımı
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket  karbonat(5 gr)
  • un (2-3 su bardağı,anlatırım şimdi.. )
  • kuru üzüm,fındık,hindistan ceviziitoz şeker
Yapalım
  • Yoğurma kabına 1 yumurta ,şeker,yoğurt,yağ ,kabartma tozu,karbonat  koyalım.karıştıralım.
  • Önce 2 su bardağı unu ekleyelim ve karıştıralım.
  • 3.bardak unu yavaş ekleyelim.
  • Hamur yumuşacık olmalı.Pişerke biraz yayılır belki ama yumuşak  kurabiyeniz olur.
  • Hamuru 3 e ayıralım.
  • 1  parçasına 2 yk hindistan  cevizi
  • 1 parçasına kuru üzüm ve portakal kabuğu rendesi
  • 1 parçası sade kalsın
  • İstediğimiz şekli verelim.Sadesini yumurta akı ve toz şeker bulayalım
  • Kuru üzümlüyü yumurta akı ve fındığa batıralım
  • Hindistan cevizliye yumurta sarısı sürelim.
  • önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe beyaz olana dek pişirelim.Çok kızarırsa kurur.Fırından çıkınca dağılır gibi olur,endişe etmeyin soğuyunca toplar kendini.
  • Ha bir de! Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.Küçük olmasın kurbişle

Bu hamurdan bir tepsi yaklaşık  20-24 tane    çıkar.
Kapaklı kapta tazeliğini korur.

Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...