19 Eylül 2014 Cuma

MISIR GEVREKLİ KURABİYE








Bir kurabiye canavarı olarak diyebilirim ki harika.Arkadaşım Yasemin'de yediğimde bayılmıştım,yapmak yeni nasip oldum.Gerçekten de harika.Hemen bayatlamıyor da.Arkadaşınıza giderken de hediyelik götürebilirsiniz.Ben ilk denememi canım arkadaşım Julide'ye giderken yapmıştım.Keyifle yedik hep birlikte.




İşte tarif:

  • yarım paket(125 gr) oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta (akını ayır,üzeri için)
  • 1,5 su bardak kalın dövülmüş sade mısır gevreği
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • un (3 su bardağı ile başlayalım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın

Üzeri için: kalın dövülmüş mısır gevreği



Yapalım
  • Un hariç tüm malzemeleri  karıştırma kabına alalım.Güzelce karıştıralım
  • Unu önce 3 su bardağı koyalım.Hamura yedirelim.Yumuşak kolay şekil alan bir hamur olana dek gerekiyorsa un ekleyelim.
  • Ceviz büyüklüğümde toplar yapalım ,önce yumurta akına sonra mısır gevreğine batırıp,fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derecede 15-20 dakika ,çok kurutmadan pişirelim.
  • İlk başta sanki dağılır gibi gelir,sakın tepsiden almaya çalışmayın,tepside soğusun ,sonra alın.Bu arada zaten kurabiyeler sertleşir.
  • Kapalı bir kapta  uzun süre  saklayabilirsiniz.




Yapımı kolay,hazırlama süresi kısa..Lezzet süper.. Veeee    bayanlar baylar.. Mutfak!  :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...