2 Eylül 2014 Salı

KARNIYARIK


Eveeeett!  Yaz tatili bitti.Yaz da neredeyse bitmek üzere.Ben tatilde bilgisayar ve türevlerini kullanmaktan pek hazzetmiyorum.O sebeple kendi bloğuma dahi uğramadım desem yalan  olmaz.Umarım sürekli siteme göz atanları hayal kırıklığına uğratmış olmamışımdır.,

Bloğumla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyorum.Çok seviniyorum.Aslında benim  için çok zor ve yorucu olan bloğu devam etmemin en büyük sebebi budur.Dönüşleri yorum dilek ve öneri şeklinde siteme alabilsem daha da mutlu olurum.  :)  Yani tarife baktınız,diyelim ki yaptınız altına bir -iki satır yazsanız.. Üşenmeseniz. Hatta sayfama üye olarak ,yeni tarifleri  mail olarak  almak kaydıyla bloğu daha yakın da takip edebilirsiniz.

Öneriler ve temenniler bitti.

Şimdi size aslında ramazan ayında yaptığım  karnıyarık tarifini veriyim.Pek severim. :)  Sık yapmam. :)  Ama yapmak için ille de misafir beklemem.Bizde vardır öyle adetler bilirsiniz.Misafire en özel yemekler yapılır. :)

Karnıyarık sanki eziyetli mi desem, oyalayıcı  mı desem...bilemedim ne desem ..gibi gelir ama hiç de öle değildir.Proğramlı ve sıralı olursanız ,nasıl yaptığınız siz de anlamazsınız.

iç artmış demek ki,kabak da yapmışım..  :)




  • Önce 4-5 patlıcanı alacalı soyup tuzlu suya koyalım ,biz kıymayı kavurana dek acı suyunu bıraksın.

Karnıyarık için patlıcan seçerken ,ne çok kalın ne çok ince,ne çok uzun ne çok kısa olmasına dikkat edelim.E ne de olsa kendimiz seçebiliyoruz markette,aynı boyda olsalar şık olur.Ama çocuklar varsa içine 1-2 tane çocuklar için küçük patlıcan da koyabilirsiniz.

  • 250 -300 gr kıyma
  • 1 iri soğan, küçük doğranacak
  • 2 sivri biber,küçük doğranacak
  • 1 domates, kabuğu soyulup küçük doğranacak
  • 3-4 diş sarımsak 
  • bir tutam maydanoz
  • baharat
Yapalım;
  • Tavaya kıymayı alalaım.Bir -iki kaşık sıvıyağ kpyalım.Kıymayı suyunu salıp tekrar çekene dek kavuralım.
  • Soğanı ve biberi ekleyelim.Renkleri dönene dek kavuralım
  • Domatesi ve sarımsakları ilave edelim.
  • Suyunu çekene dek pişirelim.
  • Ocağı kapatınca tuzu ,baharatı ekleyelim.İnce kıyılmış maydanoz karıştırıp,pattlıcanları kızartmaya geçelim.
Derin kızartma tavasına yarısına kadar sıvı yağ koyalım.Ayçiçek de olur ,riviera zeytinyağ da.Kızınca,sudan aldığımız patlıcanları kurulahıp,bıçakla karnını boydan yararak kızgın yağa atalım.Çevire çevire kızartalım .

Kızaran patlıcanları ya delikli kevgire (süzgeç kabına) ya da sıcak suya alalım.Sıcak suya almış isek birkaç dakika sonra sudan çıkaralım.(yağını sıcak suya bırakacak ve daha hafif karnıyarık olacak..deneyin,pişman olmazsınız.. )

  • Fırın tepsisine patlıcanları aralıklı dizelim.
  • Kestiğimiz yerden karınların açalım ,hafif tuz serpelim ve bolca kıyma karışımından koyalım.
  • Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyalım.Hem estetik olur hem de fırında pişerken kıymanın kurumasını önler.
  • Ayrı bir yerde sıcak su  ile 1 yemek kaşığı salça karıştıralım ve bunu tüm patlıcanların üzerinden  tepsiye dökelim.
  • 200 derece fırında  domatesler pişene dek pişirelim.Kıyma ve patlıcanların    zaten  pişmiş olduğunu unutmayın.
  • Sıcak servis edin.




Bayanlar baylar...Mutfak!!  :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...