23 Eylül 2014 Salı

KAKAOLU (çikolata glazürlü) KURABİYE



Kurabiye canavarından  yeni bir tarif.Ben soğuk sütle ya da sade soğuk gazozla severim.Deneyin de derim.

:))





  • 125 gr (yarım paket) tereyağ,oda sıcaklığında yumuşamış
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi(olmasa da olur)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3-3,5 su bardağı un
Gayet  kolay..

  • Un  hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Unu 3 bardağı bir seferde ekleyelim.Hamura hızlıca yedirelim.Yumuşak bir hamur olmalı.(yoğurma kabından toparlanıyorsa tamamdır.Gerekirse azar azar ilave edelim.
  • Hamuru 15 dakika buz dolabında bekletelim.Niye? Çünkü,hamur yağlı hamur,yoğurdukça salar,o yüzden çok yoğurulmayı sevmez!  :)  Dolapta kendini toplasın diye..
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım,ısınsın.
  • Yine bu arada çikolatayı benmarı (yani kaynayan suyun üzerine koyulan kapta eritilen demek) usulü eritelim.
  • Hamuru istediğimiz kalıpla şekillendirelim.Bunun için unladığımız tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Kızgın fırına sürelim.(fırın sıcak olmazsa hamur yayılır,benden söylemesi..  )
  • 10-15 dk pişirelim.
  • Tepsi fırından çıktığında kurabiyeler,yumuşak ve kırılgan,dağılgan olabilir,soğumasını bekleyelim.
  • Erittiğimiz çikolatayı üzerine ,  bir çatalı çikolataya batırarak ve kurabiyelere sızmasını sağlamak kaydıyla yayalım.
Afiyet olsun.

Mis gibi kakao  kokusu mutfağı sarsın istiyorsanız...Mutfak!!   :))))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...