29 Eylül 2014 Pazartesi

DENİZ KIZI BUTİK PASTA




Bu pasta Sevgili arkadaşım Nuran'ın yeğeni Duru'cuk için.Duru annesinden deniz kızı temalı pasta istemiş.Ben de elimden geleni yaptım.
Pastası 4 kat kek ,kreması çikolatalı krema,üzeri ganaj kaplı.

Kek için iki tane pandispanya yaptım.Biri kakaolu diğeri sade.




Sade Pandispanya

4 yumurta
125 gr şeker
125 gr un
5 gr (bir paketin yarısı) kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta oda sıcaklığında olacak.
Şekerle çırpılacak.Yaklaşık 10 dakika,öyle olacak ki beyaz  ve koyu  ayran kıvamlı (boza) olacak.
İçine un,kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenecek.
Yağlanmış unlanmış 24 cm kalıpta 170 derece fırında 20 dakika pişirilecek.

Çok güzel kabardı.Rahatlıkla 2'ye ayrıldı.İstesem 3'e de bölebilirdim.

Beş -on dakika soğuduktan sonra kalıptan çıkarılacak ve iyice soğuduktan sonra streç filme sarılarak 1 gece bekletilecek.Ya da sabah yapılırsa  akşama pasta kremalanabilir. Dinlenirse kek,iki yada üçe ayrılması kolay oluyor.

Kakaolu Pandispanya

4 yumurta
125 gr şeker
100 gr un
25 gr kakao
1 paket vanilya

Yapımı sade pandispanya ile aynı.

Bu tarif çok başarılı bir tarif.Bu tarifle  düz tepside pişirerek rulo pasta yapabilirsiniz,baton pasta yapabilirsiniz.




Krema için

1 lt süt
4 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr çikolata
 1 paket krem şanti

Yapılışı:
Süt,yumurta,şeker ,un,nişasta kakao karıştırırlır.
Orta ateşte karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınca içine küçük dilimlenmiş çikolata ilave edilir ve sıcağıyla eritilir.
Pişen kremanın üzerine kabuk tutmasın diye streç film kapatılır.
İyice soğuduğunda içine bir paket toz krem şanti konulur ve 10 dk boyunca çırpılır.

Bu krema çok lezzetli oluyor.Sadece iki kat kek ile pasta hazırlamak isterseniz bunun yarım ölçüsünü kullanın.Ben pasta arasında kalın krema seviyorum.

Bir kat kek bir kat krema şeklinde pastayı hazırlayalım.Dolaba koyalım



Bu arada ganaj için;
200 gr bitter çikolata
200 gr krema

Krema kaynayana dek ısıtılır.
Ocak kapatılır,içinde küçük dilimlenmiş çikolata eritilir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

İlk eritildiğinde çok cıvık olan bu karışım soğuduğunda sertleşir.
Sürülme kıvamına geldiğinde pastanın üzeri ve yan kenarları bolca ganaj ile kaplanır.
Bunun için pastacı spatulası kullanmak  işiniz kolaylaştırır.Pürürzsüz yüzey elde edene dek  kremalama işine devam edilir.
Dolaba konulur ve 1 gece bekletilir.




Gerisi size kalmış.İsterseniz şeker hamurlu isterseniz mevcut hali ile fındık fıstıkla süsleyerek pastanızı tamamlayabilirsiniz.

Kolay gelsin..

:))









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...