4 Temmuz 2014 Cuma

ERİK KOMPOSTUSU


rengi ne hoş,baksanıza..  :)



Taze  meyveden olunca komposto-tu,kurutulmuş meyveden olunca hoşaf..
Ben  hoşaf (hoş-ab dan gelmedir biliyorsunuz,ab eski dilde su hoş-ab da hoş su demek)  demeyi seviyorum.
Uzun yazamıycam bugün kusuruma bakmayın.Çok uykusuz ve yorgun ve susuz ve açım.  :)
Siz değişik meyvelerden istediğiniz şeker oranında yapın.Ben bir-iki püf noktası paylaşmak istedim sizinle.


  • yarım kg erik (renkli ekşi tercih edilmeli)
  • 1 su bardağı şeker( biz az tatlı seviyoruz,siz ilave edebilirsiniz)
  • eriklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su  (4-5 bardak olabilir)

Erikleri yıkayıp soğuk su ile tencereye koyalım.
Kaynasın.Erikler kabuklarını atmaya başlayınca ki bu pişmişler demektir,şekeri ilave edin.
Şeker eridikten sonra 5-10 dakika kaynaması yeterlidir.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.
Ve hatta servisi buz ile yapalım.

Hepimizin aklına hoşaf yapmak  nedense ramazanda gelir ama bence yaz ve kış yemeklere çok güzel eşlik eden bir yemek kültürümüzdür.Kıymeti biline ve tez vakitte denene!  :))

Mutfak!!  :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...