9 Mayıs 2014 Cuma

ÇİKOLATA KREMALI PASTA




Kolay kek ve bir önceki pastadan kalan krema..

Pastamız hazır.

Kek için  alman pastası tarifine bakabilirsiniz.

Krema da bildiğimiz ganaj krema. 

200 gr krema ve  200 gr sütlü ve bitter çikolata karışımı.Kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp  (kaynatmıyoruz,kesilir..)  içinde parçalara ayırdığımız çikolatayı karıştırarark eritiyoruz.Bu kadar.
Sonra buzdolabında soğutmaya bırakıyoruz.Bir gece kalırsa çok donar,sürme kıvamına gelince pastay ı hazırlayabilirsiniz.

Benim kremam hazırdı.Dolapta çok katılaşmış.Bir parça tereyağ ile güzelce mikserledim.Yaklaşık 5 dakika harika oldu.

                                                                                                
sanki bir kat daha kessem de olurmuş..bir sonraki sefere inşallah..  :)


Çikolata tatsız gelirse ,kremasına 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip ,mikserle çırpabilirsiniz.
Bugün çok tembelim,kısa yazmak için bahane arıyorum.
Soru,öneri ve deneme mesajlarınızı ise heyecanla bekliyor olacağım..
Kolay gelsin.

Bayanlar,baylar...Mutfak!!
:))

1 yorum:

  1. yaa karnımı acıktırıyosun belgin abla yaaa

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...