2 Nisan 2014 Çarşamba

YUFKALI BULGUR PİLAVI





Yufkalar Kırşehir'den.

Eskiden  kalabalık evler,kalabalık sofralar varmış köylerde.Bulgur pilavı pişirilir,tepsiye dizilen yufkaların üzerine dökülür,sonra yine üzerine dizilen yufka ile pilav yenirmiş.Ben yanına ayran da yaptım.Güzel bir pazar günü menüsü oldu.

Köy yufkası olmayanlara servis önerim:  2 -3 tane böreklik hazır yufkayı teflon tava ya da fırında kurutup kullanabilirisiniz.  :)

BULGUR PİLAVI


  • 1  su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 iri  kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su  bardağı sıcak su
Yapalım:
  • Yağda yemeklik doğranmış soğanları kavuralım
  • Küçük doğranmış biber ve domatesi ekleyip 1-2 dakika harlı ateşte çevirelim.
  • Salçaları  koyalım.1-2 dakika da böyle pişirelim.
  • Sıcak suyu ilave edelim.
  • Kaynayınca bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
  • Biraz sulu (söllü) kalması gerek çünkü yufkaları yumuşatacak.
  • Tepsiye dizdiğimiz yufkaların üzerine dökelim.
  • Ayranla servis edelim.
Buraya da  bakabilirisniz,  mercimekli bulgur pilavı için..


AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...