24 Nisan 2014 Perşembe

23 NİSAN KUTLU OLSUN!!! :)


Bu pastayı sevgili Sibel istedi benden.23 Nisan'da ağırlayacağı misafirlerine  ve özellikle de çoçuklara ikram etmek için.Ben  de her zamanki gibi dar zamanımda bu pastayı tasarladım ve yaptım.Çok keyifle çalıştım.Çok beğenildiğini de duyunca çok mutlu oldum.



Tarifler için butik pastalar kısmına bakabilirsiniz.Daha değişik modellerim var.Kek tarifini   vermek isterim.Çok güzel oldu ve rahatlıkla 3 kata ayırabildim.Bir gün önceden kek ve kremayı yapıp ertesi güne süslemeyi yapabilirisiniz.Kek dinlendiğinde daha kolay katlara ayrılıyor.
Keki sadece krema ile kaplayarak da ve mevsim meyvesi ile süsleyerek de çok güzel yaş pasta yapabilirisniz.



Kek

  • 6 oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 150 gr(yaklaşık 7 yemek kaşığı) +150 gr toz şeker
  • 120 gr un (4 yemek kaşığı)
  • 120 gr nişasta (3 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • severseniz limon kabuğu rendesi veya aroması
Yapılışı
  • yumurtaların aklarını sarılarında ayırın  ama asla aka sarı karışmıycak
  • ayrı kaplarda ak+150 gr şekeri  sertleşene dek çırpın
  • sarı+150 gr şekeri beyazlaşıp mayonez kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dk çırpın
  • un,kabartma tozu,nişasta,vanilya,kakao eleyin.üşenmezseniz 3 kez eleyin.
  • sarılara un karışımını  koyun.iyice kaşıkla karıştırın.
  • bu karışıma akları koyun ve alttan yukarı köpük sönmeden karıştırın.
  • yağlanmış unlanmış 24 cm kelepçeli kalıba döküp,180 derecede yaklaşık 50 dk pişirin.
  • 15 dakika geçmeden kabından çıkarmayın.
  • kabından çıkarıp,saklama kabında hava almayan koşulda bir gece bekletin.
  • ertesi gün üç kata ayırabilirsiniz.
Ganaj
  • 500 gr bitter çikolata
  • 5 00 gr sıvı krema
sıvı krema kaynatılma derecesine dek ısıtılır.ocak kapatılır.doğranmış çikolatalar bu kremada eriyene dek karıştırılır.tadı sert gelirse 1-2 kaşık pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
dolapta pasta süslenene dek saklanır.

Burada  nasıl kaplandığına bakabilirsiniz.

Süsleme için ise sizin hayal gücünüze kalmış.Hazır şeker hamurlarını alarak yapabilrisiniz.Sorularınız ve merak ettikleriniz için herzaman hazırım.Kolay gelsin.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...