29 Ocak 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ KEK


Aniden gelen misafir, sabah kahvaltısı,5 çayı için ideal.Malzemesi az,hemen pişer..Çay demlenene ,siz sofrayı kurana kadar  fırından çıkar.Yapması değil de beni daraltan fırından çıktıktan sonra soğuması.Kemen tepsiden çıkaramazsın,dağılır,kesemezsin hamur olur.Tepsisiyle doğğru balkona.Sıcak  servis değil belki ama sıcağa yakın güzel oluyor..Uzun lafın kısası deneyin derim.



  • 2 yumurta  (1 sarı üzeri için ayıralım)
  • 1çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı  yoğurt
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çay  kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 -250 gram beyaz peynir
  • yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • un,2-bardakla başlayalım.
Yapmaya başlamadan önce fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.Ben genelde fan kullanıyorum.
  • Hamur kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyalım
  • Güzelce karıştıralım.
  • İçine 2 bardak unu kabartma tozu ile karıştırıp koyalım.
  • Koyu kek kıvamı olmalı,kaba tabirle lap lap dökülmeli..  :))  Komik oldu ama başka bişey bulamadım. 
  • Yağlanmış küçük bir kaba-tepsi ya da borcam- dökelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim  ve süsleyelim.
  • Isınmış fırında kızarana dek pişirelim.
resimler için üzgünüm,ıpad demekki uygun değilmiş bu iş için öğrendim ...ama malesef bir sürü remim var böyle..  :((

Soğuk ve sıcak servis için uygundur ama  yukarda anlattığım noktalara dikkat edelim lütfen..
Şimdiden ellerinize sağlık..
:)

2 yorum:

  1. Çok lezzetli olan peynirli keke bayılırım...
    Çok iştah açıcı olmuş, üzerindeki kabak çekirdekleri de süper...
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim pırıl hanımcım.. :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...