24 Ocak 2014 Cuma

ISPANAKLI BÖREK



Hazır yufkadan ıspanaklı tarifi vereceğim size bu kez.ıspanak diyince gözümüz korkar yıkamakta ama hem ıspanaklar eskisi kadar çamurlu değil hem de artık yıkanmış,ayıklanmış  ıspanak almak da mümkün.
E yufka da hazır.Napalım o zaman ,hemen yapalım..Meraklısına anlatmaktan çok keyif alıyorum.Tepside resim çekmişim ama , telaşeden dilimli çekmeyi unutmuşum..Bir daha ki sefer inşallah.





  • Bir tepsi için ben 5 yaprak yufka kullandım.
  • 1kg ıspanak
  • 1 iri kuru soğan
  • 250 -300 gram beyaz peynir
  • sıvıyağ
  • arzuya göre baharat

Bir gece önceden ıspanaklar ayıklansa,yıkansa ve kurusa daha iyi olur.Böylece ıspanak sulanmaz,yufkayı ıslatmaz,vs..vs..
Ispanakların yapraklarını ayırın,saplarını soğan ve pirinçle ıspanak yemeği gibi pişirin,çok lezzetli oluyor.  :)
Yaprakları güzelce yıkayın ve suyunun süzülmesine dikkat edin.
Kuru soğanı ince yemeklik doğrayın ve tuz ve 1 -2 kaşık sıvı yağ ile ovun.
Ispanakları da ekleyip,ovarak ıspanakların ölmesini sağlayın.
Tuz koymayın artık,çünkü ıspanak  tuz kaldırmazi  zaten peynir de koyucaz.
Yufkanın tekini serin.
Sıvıyağ ve su karışımı ile ıslatın.
İkiye katlayın.
Uzun kısmına uzunlamasına ıspanak yayın.Üzerine beyaz peynir dağıtın.Yuvarlayın(kol böreği gibi)
Kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizin.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Bir yumurtayı ,1-2 kaşık sıvıyağ ve 1-2 kaşık yoğurtla karıştırıp böreğe sürün.
180 derece kızarana dek pişirin.


Ilınınca servis yapabilirsiniz.
Baharatla ilgili bişey yazmadım,acı severseniz pul biber ve karabiber de çok yakışır..Size kalmış..

Hadi bayanlar baylar ıspanaklı börek yapmaya...  :))
                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...