4 Aralık 2013 Çarşamba

KURABİYE -tarçın-zencefil-zerdeçal-


İki dakikada kurabiye yapıyım,ağzımda dağılsın,azıcık aromalı olsun  diyorsanız...Çayı ocağa koyun,demlenene dek kurabiyeler hazır.

portakal kabukları ve baharatları seçebiliyorsunuz değil mi..  deneyin..  


Bakın nasıl da kolay:


  • 125 gr tereyağ (ama bu oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Birer çay kaşığı (çok dolu olmasın)  tarçın ,zencefil,zerdeçal
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • un (  3 su bardağı ile  başlayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya
Fırını 170 dereceye ayarlayın ,ısınadursun.
  • una kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
  • kalan tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
  • unu bir kerede ekleyin.
  • ele yapışmaya yumuşak bir hamur olana dek,azar azar un ilave edin.
  • ceviz kadar parçalar yuvarlayıp,şekil verin.
  • kızmış fırına koyup pembe beyaz pişirin.yaklaşık 20 dakika.

Çay da hazır.Konu-komşu mu olur,akraba mı olur çağırın.Yanına bir de  kısır yapın,beni  de çağırın..Çokk sevinirim...
Kokusu ortalığı öyle bir sarıyor ki , siz  kimseyi  çağırmadan da kapınız çalabilir.

Kolay gelsin,elleriniz dert görmesin.
Belgin Aslan




3 yorum:

  1. Belgin Anneciğim, tarif şeker hamursuz denendi ve tadan herkes tarafından beğenildi, hatta 2-3 yere tarif bile verildi (ki bunlardan bir tanesi de annemdi :))

    YanıtlaSil
  2. Yorumum Diş Kurabiyesi'neydi aslında :), bu tarifte ilk denenecekler arasında :)

    YanıtlaSil
  3. ben de şeker hamuru sevmeyenlerdenim.. bu kurabiyeyi de öneririm..ellerine sağlık bu arada... :))
    AFİYET BAL;şeker olsun.. :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...