11 Aralık 2013 Çarşamba

KÖMBE_KEREBİÇ

        




Önceden yaptığım bir tarif.Kerebiç adıyla sitemde var.Günlerce dayanıyor,kurabiye sevenler için ideal.Gayet de kolay ,kerebiç kalıbınız yoksa elinizle de şekil verebilirsiniz. Yada merdaneyle kalınca açıp bardakla da kesebilirsiniz.
Hadi yapalım.

ÖLÇELİM
  • 2 çay bardağı zeytinyağ(riviera kullandım)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2-3 su bardağı un(ben kara un koydum)
içi için,  ceviz ve tarçın

YAPALIM
  •  Zeytinyağ,su, şeker karışsın
  • Kabartma tozu bir barka una karıştırılarak eklensin.
  • Kalan un yavaş yavaş eklensin,yumuşak hamur olsun.
İçi için,iri dövülmüş bir avuç ceviz bir çay kaşığı tarçın ile karışsın.

  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alınsın.Avuç içinde açılsın.Ortasına iç konulup ,yuvarlak top yapılsın.
  • Kerebiç kalıbına bastırılsın,yağlanmış tepsiye ters çevrilsin.
  • Kalıp yoksa,ek yeri açağı gelecek şekilde bezeler tepsiye yerleştirilsin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 -25 dakika pişsin.
Bu arada,adını yanlış biliyor olabilirim,yöresel bir tarif olduğu için.Televizyondan aldığım bir tarifti ve Antakya mutfağının anlatıldığı bir proğramdı.Bilgisi olan beni de bilgilendirirse sevinirim.
:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...