11 Aralık 2013 Çarşamba

KAKAOLU KEK

Basit bir kek..

Malzemesi de kolay akılda kalır.İsterseniz ana malzemeleri korumak kaydıyla keke fındık fıstık,üzüm,baharat koyabilirsiniz.
Ben aroma sevdiğim için portakal kabuğu rendeledim.

miss gibi koktu,portakal kabuğu...   




  • 200 gr tereyağ- oda sıcaklığında
  • 200 gr şeker
  • 200 gr un
  • 4 yumurta-oda sıcaklığında
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu  rendesi
  • 4 yemek kaşığı süt
Gram ölçüsü sevmiyorsanız  siz de  bu tabloyu  kullanabilirsiniz.

resmi çekmeye fırsat kalmadan ortasındaki dilimi oğlum aldı..    :)


Malzemeler hazırsa gerisi kolay.
  • Tereyağ ile şekeri krema kıvamına gelene dek en az 5 dakika çırpalım.
  • Yumurtaları tek tek ekleyelim.Her birini en az 1 dk çırpalım.
  • Una kabartma tozu ve vanilyayı katalım.Aslında 150 gr un  50 gr nişasta karışımı da çok güzel oluyor.
  • Unu karışıma eleyip,süt ile kıvamına bakalım.Kaşıktan  rahat dökülen bir hamur ise kıvam  tamamdır.
  • Bu arada portakal kabuğunu unutmayalım.Hazırladığımız hamurun yaklaşık yarısını alıp kakao ile karıştıralım.kakao hamuru sertleştirir,az süt veya yağ ekleyebiliriz.
  • Kek kalıbını yağlayıp unlayalım.
  • Önce sade kek hamurunu yayalım.Üzerine kakaolu hamuru gezdirerek dökelim ve çatalla gelişi güzel karıştıralım.
  • 170 derecede 40 -45 dk pişirelim.
  • 15 dakika kalıpta dinlendikten sonra kalıptan alalım.İyice soğumadan dilimlemeyelim.Hamur olur.
  • Hatta hava almayan kapta bir gece beklerse daha da güzel olur.Benden söylemesi..
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...