17 Aralık 2013 Salı

EKMEK


Ekmek  yapmaya yeniden başladım.Bu tarif biraz eski .Resmini yeni buldum.  :)  Ama çok başarılı bir ekmekti.





Deneyin derim.

  • 3 su bardağı un  
  • 1 bardak ve 1/3 bardak daha su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı  toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
Çok kolay.


ilk yoğurma...
  • Yoğurma kabına kuru malzemeleri karıştıralım.
  • Suyu katıp yoğuralım.Bu arada 1 yemek kalşığı sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
  • 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru bir-iki yoğurarak gazını alalım.Şeklini verelim ve pişirme kabına alalım.
  • İyice kabardığında 200 derecede kabuk bağlayana  dek yaklaşık 1 saat pişirelim.
  • Üzerine su  sürüp pişirebilirsiniz.

tepsi mayası (ikinci mayalanma evresi..)


bu da  içi...   mmmıııhhhh!!
      
KOLAY GELSİN.....    :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...