4 Eylül 2013 Çarşamba

FIRINDA KREMALI PATATES



Bu bir garnitür aslında.Et ve tavuk ve balık yanına harika olur.Ama biz millet olarak beş çaylarını bisküvi ile yapmaktan hoşlanmayız ya.İlla tuzlu bişeyler olacak.Tavsiyemdir.Çocuklar  özellikle bayılır.Pratiktir.





  • 5-6  adet soyulmuş ve halka doğranmış patates.Tabii ki bu sayı kullanacağınız fırın kabı ve misafir sayısı ile de orantılı.
Burada dikkat edilmesi gereken patateslerin ortalama aynı boyda olması(hele de davet için hazırlıyacaksanın lütfen dikkat edin) 
  • 1 paket sıvı krema ve 1 çay bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kekik ,tuz
Baharatlarla ilgili çok müdahale etmek istemem zira arazuya bağlı.İstemeyen kekik koymayabilir.
  • Halka patatesler  bir kapat tuz ve zeytinyağ ile harmanlanır.
  • Fırın kabına sırt sırta dizlir
  • Üzerine süt ve krema eşit olarak yayılır
  • 200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Pişirme süresi 45 dakikayı bulabiliyor,başka fırında pişecek yemeğiniz varsa sıralamaya dikkat edersiniz diye düşündüm..

Sıcak servis edilmelidir.Ben genelde servise yakın pişiriyorum.Çok erken pişiriseniz kurur.
Sorulara hazırım,önerilere açığım...  :))


AFİYETLE.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...