5 Ağustos 2013 Pazartesi

MAYALI POĞAÇA



Fısır fısır yumuşacık.Bol peynirli.Her zaman olsa da yesek dediğimiz yiyeceklerden.Türk mutfağı klasiklerinden.Poğaça.

Yumuşacık olsun diyorsanız hamuru yumuşak tutacaksınız. Hamuru  ele yapışmayana dek yoğuracaksınız ama habire un eklemiyeceksiniz.Un ekleme işini tezgaha un serperek ve serpilen unu hamura yedirmek suretiyle yapacaksınız.Farkı göreceksiniz..


  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta,birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 bardak un(az ya da çok olabilir,yavaş yavaş eklenecek)
  • 1 paket toz maya
  • 250 gr beyaz peynir


  • unun 2 bardağı  yoğurma kabına alınır.
  • tuz,maya,şeker konur harmanlanır
  • süt,su ve sıvıyağ,yumurta eklenir.
  • mevcut karışım özleşene dek yoğrulur,kıvam alana dek un eklenir.
  • en az beş dk yoğrulur.ele yapışmayan hamur olduğunda,mayalanmaya bırakılır.
  • 1 saat yeterlidir
  • elma büyüklüğünde parçalar alınır,ortasına peynir konulur.poğaça şekli verilir.
  • tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülür.arzuya göre çörek otu susamla süslenir.
  • 175 derecede kızarana dek pişirilir.

AFEİYETLE....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...