8 Mayıs 2013 Çarşamba

KABAK-HAVUÇ KIZARTMA


Yaz geldi...Yaparız şimdi karışık kızartmaları.Eskiden daha sık yapılırdı.Şimdi sağlık koruyacağız diye el etek çektik.Çocukluğumda hatırlarım.Okuldan gelirken bazen sokağın başında bazen apartmanın girişinde mis gibi biber  kızartması kokusu gelirdi de bizim evde olsa diye dua ederdim.  :))  

Çok sık yapmıyorum ama çok da seviyorum.Benim tercihim  bol patlıcan ve biberli olanı.Patates az olsa da olur.Ama üzerine illa bol domates ve sarımsaktan pişirilmiş sos olacak.Sarımsaklı yoğurt da olmazsa olmaz.
Ne reklam yaptım.Olsa da yesek.

Şimdi yazacağım kızartma kışlık aslında.Misafirlerime yapmıştım da pek beğenilmişti.Kabak ve havuçtan.
Hadi yapalım....


Malzemeler

  • 3 kabak  
                         soyalım ,halka dilimleyelim,bir süzgece koyalım üzerine tuz serpelim.Suyunu salana dek  
                         beklesin     
  • 3 orta boy havuç  ,rendenin iri tarafıyla rendelensin
  • 2-3 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt(süzme yoğurt olsa daha iyi...)
  • süslemek için dereotu(kabağa çok yakışır malum)  
Yapılışı
                 
  • Suyunu salan kabaklar (sabah hazırlayın  kabakları,akşama kızartırsınız)  iki kaşık mısır unu ile unlanır.
  • Kapaklı bir teflon tavaya az sıvıyağ konur.Kabaklar kızan tavaya dökülür  .Kızaran taraf bir kapak yardımıyla(hamsi tavası olanlarda kapak vardır ama olmayanlar bu iş için düz servis tabağını da kullanabilirler) alt-üst edilir.
  • Aynı işlem havuca uygulanır.
  • Servis tabağına üst üste konulan kızartmalara hazırlana sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Dere otu  ile süslenir.


kabak  ve havuç   pek yakıştı...

Sıcak ya ada soğuk servis edilebilir.

Bu tarifi annemden  öğrendim.Çok yağ çekmiyor ve hazırlaması  kısa     sürüyor. 
Deneyin derim..

Afiyetle...


                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...