8 Mayıs 2013 Çarşamba

BAZLAMADAN KOLAY PİZZA

Kolay ,kolay  çok kolay.

Çocuklar bayılıyor.Benim de işime geliyor.Sayfamda çok güzel bir pizza tarifi var.Hem de aynı hamurla  hem ton balıklı hem sucuklu hem de margaritta yani sade pizza yapabilirsiniz.Vakti olana denemesini öneririm.Bir daha da hazır pizza söylemzssiniz..  :)

 Bu pizza dar vakitler için uygun,acil misafirler için olabilir,çocukları mutlu etmek için olur.
İhtiyacınız kişi sayısının yarısı kadar bazlama.Yani demek istiyorum ki bir bazlamadan iki tane çıkıyor.
Ve tercih ettiğiniz pizza malzemeleri.
Ve tabii ki salça sosu.


sıcak sıcak..    :)


En    iyisi  baştan anlatmalı...


  • 2 bazlama alınır..enine ikiye bölünür.
  • 2 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşı sıvıyağ ile pişirilir,içine yarım 1 çay bardağı su konur,tuz atılır ve böylece salça sosu hazırlanır.
  • Pizza malzemeleri arzuya göre hazırlanır,kaşar rendelenir.
  • Bazlamanın üzerine bolca sos sürülür,az kekik serpilir.
  • Bol kaşarla kaplanır.
  • Üzerine malzemeler dizlilir.Resimden de görüleceği üzere benimki sucuklu.
  • Hamur pişmiş olduğu için ;   isterseniz fırırnın ızgara ayarında kaşar eriyene dek,isterseniz tost ızgaranız varsa orada malzemeler pişene dek pişirebilirsiniz.
  • Kısa sürede pizzanınız hazır.

Afiyetle.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...