5 Mart 2013 Salı

YEŞİL SALATA


Salatasız olmaz.Yazın da olmaz, kışın da olmaz.Kışın yeşil salata daha çok yapılır ama yıkmaya üşenmesseniz.Marul-kıvırcık  yıkamanın yolları  her sene kış gelince tv lerde  haber konusu olur.Öğrendik epeyce. Suya batırılıcakmış,içine az sirke eklenecekmiş.Geçenlerde birşey daha dinledim,diyordu ki,suyun  içinde bekletmenin faydası olmazmış,çünkü marulları suyun  içinden çıkartırken  -dibe çökmemiş kalıntılar -yine marullara yapışırmış.O sebeple muhakkak akan su altında yıkanmalıymış.Bana çok mantıklı geldi.

O zaman yapalım...   :))

Ben kıvırcık tercih ediyorum ama marul da olur.Tercih sizin..Ona da karışmıyim artık!    :)        


  • 8-9 dal kıvırcık,güzelce yıkanmış.
  • 1 adet ince halka dilimlenmiş kırmızı(kapya) biber
  • 1 adet yarım ay dilimlenmiş kuru soğan
  • 1 adet salatalık
  • zeytinyağ-limon-tuz
  • süslemek için zeytin
Yeşillikleri yıkayalım.Marul ise irice kıvırcıksa ince kıyalım.
  • Üzerine yarım ay  dilimlenmiş kuru soğanı koyalım.
  • Bir salatalığı alacalı soyup(ama tazeyse,değilse kabuklar tüm soyulsun) ,dörde bölelim ve küçük dilimleyelim.
  • 3-4 kaşık zeytinyağa limon suyu sıkalım.Yeşilliğe tuz serpelim,zeytinyağı karışımı ile harmanlayalım.Çok karıştırmayın,sönmesin.
  • Salata kabına alalım.Üzerini kırmızı biber dilimleri ve zeytinle süsleyelim.
  • Yanına  balık çok yakışır.
yeşil salata


Biliyorsunuz,salata sosu özellikle tuzu konulduktan sonra çok dayanmaz,hemen çöker,söner,keyifsizleşir.Önerim,sosu hazırlamanız ve servisten hemen  önce soslamanızdır.


AFİYETLE...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...