5 Mart 2013 Salı

SEMZİOTU SALATASI



Yeşil salatalara devam...Semizotunun yemeğini de severim v e fakat salatasının yeri başka.Genelde saltası süzme yoğurt  ve  sarımsak ile  yapılır.Ben bu kez yeşilini tercih ettim.Bu tabi mevcut menü ile de ilgili.Masanın renk uyumu önemli.Yoğrtlu başka bir salata var ise ,masayı renklendirmek için ideal.Bu salatayı geçen yazsonu İnkumu'na gittiğimizde canım arkadaşım jülidelerde yapmıştım.Malzmeler halk pazarından tazecikti,domatesler tam tadındaydı.Dolayısıyla salata da inanılmaz lezzetli olmuştu.Denemenizi öneririm.
Ve o halde....




  • bir bağ  yıkanmış semizotu.İri yapraklı ise sadece yaprakları alınsa iyi olur,ama tercihan ince yapraklı ve ince saplı ise iri iri doğranmak kaydıyla müthiş olur.
  • 2-3 adet kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
Yapması gayet  kolay.
  • Salata kaseside semiz otu ve domatesler harmanlanır.
  • Ayrı bir kapta tuz ile ezilen sarımsaklara  zeytinyağ konur,iyi ce karıştırlarak tadların karışması sağlanır.
  • Kasedeki yeşilliklere eklenir.Yavaşça harmanlanır.
  • Süslamesi size kalmış...Küp  doğranmış beyaz peynir olabilir.Yeşil kokteyl zeytin olabilir..

Çok karıştırıp sebzeleri   yormamak  lazım.. :)
Servise yakın soslamak lazım...ki: rengi solmasın,sebzelerin bıynu bükülmesin.  :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...