20 Şubat 2013 Çarşamba

PATLICAN SALATASI



İster közleyin ister hazır közlenmiş patlıcan alın.Mevsim patlıcan mevsimi değil bu aralar ama konserve köz patlıcanlar da harika.Yazdan yapıp buzluğa koymak en iyisi.Annem saolsun,hem biber hem patlıcan közlemesi hazırlayıp ,dondurulmuş veriyor.Nasıl bir kolaylık anlatamam.

Bu da yapımı gayet kolay,lezzeti  mükemmel, salata mı desem meze mi desem bilemedim,ikramlıklardan.




Tarifine  gelince...

  • 3-4 patlıcan  fırının izgara ayarında közlenir.Fırına koymadan bir kaç yerinde delinirse hem ptlamaz hem pişerken kararmaz.
  • Fırından çıka patlıcanların üzerini streç ile kapatır  az bekletirseniz kabuğu kolay soyulur.Kabuğu soyulan patlıcanlar çok iri olmaksızın doğranır.
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurda 2 diş sarımsak tuz ile ezilerek eklenir.
  • Patlıcanlara karıştırılır.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirirlir. 
  • Arzuya göre pul biber ve maydanozla süslenir.
AFİYETLE..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...