2 Ocak 2013 Çarşamba

ELMALI PAY



Bu aralar pek sık yapar oldum.Elma bol da ondan mı,yapımı kolay ondan mı,yoksa çayın kahvenin yanında bayılırım ondan mı bilmiyorum.Sizler de denemelisiniz..


MALZEME


  • 125 gr tereyağ (erimiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (bir sarı da üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2- 2.5 bardak un
  • 1 potakal kabuğu rendesi
İç malzeme

  • 4-5 adet ekşi elma
  • 1 yemek kaşığı dolusu pudra şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm (sevmiyorsanız koymak zorunda değilsiniz)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz( bu da  arzuya bağlı,sadece elma ile de çok güzel oluyor)
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI
  • Hamuru hazırlayalım
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım.karıştıralım
  • Unu  ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş ekleyelim.Yoğuralım.Yumuşak hamur olsun
  • Ele yapışmasın.Hamur az toplanınca tezgaha un serpelim ve yoğurmaya tezgahta devam edelim.
  • Hamurun bir  yarısından azını ayıralım.
  • Tart kalıbını katı yağ ile yağlayıp,unlayalım.
  • Büyük parça hamuru açalım.Tart kalıbına yayalım.
İçi hazırlayalım.
  • Elmaları soyalım.yarım ay dilimleyelim.
  • Şeker,baharatlar,limon suyu,kabuğu,cevizi ,üzümü  ilave edip harmanlayalım.
  •  Bu malzemeyi kalıptaki tart hamurunun üzerine yayalım.
  • Kalan hamuru herhangi kalıpla kesip,elmaların üzerini kaplayalım.
  • Çok da kaplamayalım ki hava alsın ve elmalar pişsin ve hamurumuz çiğ kalmasın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim
  • 180 derecede kızarana dek pişirelim.
  • Ilık iken servis kabına alalım.Çok sıcak çıkartırsak tart bölünür.çok bekletirsek de altı nemlenir.
  • arzuya göre pudra şekeri serpilerek servis edilir....




afiyetle...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...