18 Ocak 2013 Cuma

BULGUR SALATASI



Misafirler gelecek ,menü hazırlandı.Etlisi sütlüsü,tatlısı tuzlusu hazır,nerde bunun yoğurtlusu demeyin.Nasıl  güzel bir salata tatmadan bilemezsiniz.Yapmadan da tadamazsınız..  :)

Bu tarifi  kardeşimden aldım.Laf aramızda pek beceriklidir.Yapımı kolay ve fakat yemesi inanılmaz  keyifli.
Buyrun yapalım....

Malzemeler


  • 1  su bardağı  kısırlık bulgur  (ama ince olmayacak,köftelik değil yani)
  • 2 su bardağı yoğurt + gerektiğinde eklenmek üzere  biraz daha
  • tuz
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı mayonez(koymasanız da olur)
Yapılışı
  • Bulgur  akşamdan  2  su bardağı yoğurt ile güzelce karıştırılır.Yoğurt ev yoğurdu ise bir sonraki aşama için süzme yoğrt tercih edilmelidir.Tuzu da bu aşamada koyabiliriz.Kapağı kapatılır ve buzdolabına konur.
  • Ertesi gün,iyice yoğurdu iyice çeken bulgura kıvamı ayarlayacak şekilde yoğurt eklenir.Ne taş gbi ne cıvık.Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Mayonezi ve cevizi ve  tuz ile ezerek iyice macun haline getirdiğiniz sarımsağı da ekleyebilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp süsleyelim.
Öneri  Aslında tarifte bu salatanın içinde,iyice haşlanıp didilmiş tavuk da var.Öyle de yaptım,o da çok güzel oluyor ama tavuk yok ise bu hali da çok leziz.





AFİYETLE...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...