2 Kasım 2012 Cuma

KÖRİLİ TAVUK SOTE

yeşil salata eşliğinde...

Yemek yapmak için uzun süre vaktiniz yoksa ,çocuklar açııız diye tepenizdeyseler öneriyorum.Buzlukta her zaman bir  paket tavuk göğsünü sotelik doğranmış bulundurmak işe yarıyor.Hemen  mikrodalgada çözerek pişirebilirsiniz.Mikrodalga fırın yok ise o zaman  ya buzluktan sabah çıkaracaksınız ya da taze tavuk göğsü alıp yapacaksınız..Yapalım o halde;


  • 1 adet  küp doğranmış tavuk göğsü(4 kişi için yeterli )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve birkaç yemek kaşığı da zeytinyağ
  • tuz,karabiber,köri,kırmızı toz biber,kekik
Yapalım;
  • Tavaya yağları alalım ,kızdıralım.
  • Tavukları ekleyelim.
  • Harlı ateşte tavuklar suyunu salıp tekrar çekene dek,ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Tavukları çok kızartmayalım,göğüs eti olduğundan kuruyabilirler.
  • Baharatlarını damak tadımıza göre ekleyelim.(birer çay kaşığı uygundur)
  • Yanında yeşil salata ile servis  yapalım.
Afiyet ,lezzet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...