15 Ekim 2012 Pazartesi

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


Çorba bizim soframızın olmazsa olmazlarından.Açıkcası yazın pek aramam da  havalar soğudu mu düşüncesi bile içimi ısıtır.

Tel şehriye çorbasını yapmak hem çok kolay,çünkü çabucak pişer hem de lezzetli.Tel şehriye deyip geçmeyin, ben bir kaç değişik metod kullanırım.En sevdiğim tarzı tavuk suyuna olanıdır.Tavuk suyuna  çorba çeşitlerinden salçasız olanı daha önce vermiştim.Bu sefer salçalı ,daha doğrusu domates sulu.Yazın mis kokulu domatesleri varken salçayı tercih etmedim .Mecbur kalırsak kullanıyoruz tabii ki..

Bütün tavuk alınır.Göğüs eti alınır ve sotelik buzluğa kaldırılır.Kalan tüm parçalar güzelce yıkanıp,bir güzel haşlanır.Suyuna çorba yapılır,  pilav yapılır.Haşlanan butlar hafifçe kızartılır .Alın size bir tavuktan kaç çeşit menü.

AFİYET OLSUN....

HAZIRLANALIM

  • 5 -6 bardak tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 4-5 iri domates suyu(yada  1-2 yemek kaşığı salça)
  • tuz
  • maydanoz(arzuya bakar!)
YAPALIM
  • Tavuk suyunu ocağa koyalım,kaynatalım
  • İçine domates suyun ekleyelim ve tuzu,kaynamaya devam etsin
  • 3-4 dakika sonra tel şehriyeleri atalım ve şehriyeler yumuşayınca pcağı kapatalım.
  • Maydanoz ve limon eşliğinde servis yapalım.
Ben karabiberi de çok yakıştırırım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...