9 Ekim 2012 Salı

ÇİKOLATALI TOPLAR



Bu topları yapmak fikri,yaptığım yaş pastadan artan kakaolu kek  parçalarını değerlendirmek isteğinden çıktı.Çok da güzel oldu.Atıştırmalık.. Aslında  kalan kekler de değerlindirilerbilir.Bazen  ilk gün   kokusunun etkisiyle yenen kekler ertesi günler aynı ilgiyi görmeyebiliyor.Mutfakta ordan oraya taşınıyorlar.Küçük bir makjayla  yenmeyen kekleri tekrar cazip hale getirebiliriz..


Kek ve ganaj tarifi  için bakabilirisniz.Ama ölçülerle oynamanız gerekir zira bu ölçülele çok fazla  çikolatalı topunuz olur.Sanırım yarı ölçüleri kullanırsanız iyi olur.Tecrübe etmek gerek!  :)

  • Kek piştikten sonra  soğumaya bırakılır.(hazır kek ise direk ufalanır)
  • Ganaj 200gr krema + 200 gr çikolatadan tarifteki gibi hazırlanır.Ara sıra karıştırmak suretiyle soğutulur.
  • Ufalanmış keke ilave edilir.İçine 1 avuç iri kıyım ceviz ilave edilir.
  • Elimizle küçük toplar yapılır.Arzuya göre hindistan cevizine,kavrulmuş fındık kırıklarıa,kakaoya ya da fıstık tozuna bulanarak servis kabına dizilir.
afiyet olsun..    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...