20 Eylül 2012 Perşembe

TAVA BÖREĞİ

Tavada börek yapmak fikri bence pratik bir çözüm.Fırında daha uzun sürede pişiyor ,tavada daha kısa sürede.Az yufkayla bile börek keyfi yaşanabiliyor.Bu resimler sevgili kuzenim Esra'nın yaptığı tava böreğinden.Benim de elim değdi,hem kızarttım hem resimledim.Ve  muhakkak tarifi  sizinle paylaşmak istedim..Börek de nefisti.Yanına çay mı yaparsınız ayran mı bilemem.Ama yemesi çok keyifli ,onu bilirim..


nar gibi kızaran börek...


domates eşliğinde...


Tarife gelince...

MALZEMELER

  • 3  tane hazır yufka
  • 250 -300 gr beyaz peynir
  • sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Orta boy teflon tava ocağa alınır,altı yakılır.
  • Bir kapta yumurta süt ve sıvıyağ karıştırlır,içine bir çimdik tuz lezzet versin diye atılır.
  • Bir yufka alınır İkiye bölünür.Tavaya  yağ gezdirilir.Yarım yufka buruşuk olacak şekilde tavaya yerleştirilir.Hazırlanan harçtan gezdirilir.Bir buçuk yufka bu şekilde hazırlanır.Bu arada altı kızaran yufkalar ters yüz edilir.Kızaran yüz üste gelir ve buraya peynir bolca ufalanır.
  • Kalan yufkalar da aynı şekilde buruşuk olarak peynirlerin üzerine serilir ve harç ile ıslatılır.
  • Tava ters yüz edilir.Her iki tarafı da nar gibi olana dek kızaran börek servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...