12 Eylül 2012 Çarşamba

SÜSLÜ KURABİYELER

Kurabiyeyi çok sevdiğim  için her  gelen misafirime yapmak istiyorum.Tarifi  sevgili Ayşe ablanın nefis kurabiyelerinden.Tadına bakanlar çok beğenseler de ben hala Ayşe abla kadar güzel yapamadığımı düşünüyorum.Ağızda dağılan,kıyır kıyır, çayın kahvenin yanına, bayatlamayan nefis kurabiyeler...Pişince mutfağa dağılan kokusu yeter..

  • 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin(ya da tereyağ)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • Un (3 bardakla başlayalım)
  • arzuya göre 2 yamak kaşığı reçel+2 yamak kaşığı su
  • dövülmüş ceviz ,fındık,hindistan cevizi,fıstık 








  • Oda sıcaklığında yumuşamış yağa un hariç tüm malzemeleri koyalım.Karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim.
  • Yağlı hamurlar çok yoğrulmayı sevmezler,çok yoğurmadan ,hamur toplanır toplanmaz bırakalım.
  • Yumuşak bir hamur olmalı,gerekirse 2 -3 kaşık daha unu yavaş yavaş ekleyebilirisiniz.Elinizi korkak alıştırmayın,bir daha ki sefere koyduğunuz un miktarına göre ayarlarsınız.
  • 180 derece iyice ısıtılmış  fırına koyalım,15 dakika pembe-beyaz olacak şekilde pişirelim.
Pembe -beyaz şu demek; çok kızarmıyacak,altı renk değiştirse yeter.Fırından aldığınızda dokunursanız dağılabilir,yanıltmasın sizi,soğuyunca sertleşir.
  • Soğuyan kurabiyeler önce su ile inceltilmiş reçele ,sonra arzuya bağlı fındık,fıstık,cevize batırılarak servis kabına dizilir.
Bu arada bu tarifi Almanya 'daki sevgili arkadaşım Aysun'un oğlu ,Berk' e ithaf ediyorum...

          Afiyet olsun
                            :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...