19 Eylül 2012 Çarşamba

PİYAZ




Piyaz,köfte yanında ,davet sofralarında çok güzel garnitür olur.Kuru  fasulyeyi biraz fazla miktarda haşlayıp dolaba koyarsak,gerisi kolay.Hazırlaması kolay,yemesi güzel..Daha ne olsun ...





Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 baş iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 4-5  yaprak kıvırcık marul
  • pulbiber-tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke(denedim güzel oldu,arzu etm eyen koymayabilir)
  • yarım limon suyu(az gelirse ilave edebilirsiniz)
Yapılması
  • Soğanlar yarım ay şeklinde incecik kıyılır.Üzerine 1 çay kaşığı tuz gezdirilir.İki dakika bekletilir ve ovulur.Su ile yıkanır.Sıkılarak salata kasesine alınır.
  • Yıkanmış ve suyu güzelce süzülmüş marul ve maydanoz incecik kıyılır.
  • Tüm malzemeler harmanlanır.
  • Tuz-biber yağ,sirke,limon suyu koyularak karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Süslemek için siyah zeytin hoş olur.
Bazı piyaz tariflerinde haşlanmış yumurta da var ama ben tercih etmiyorum.Seviyor iseniz haşlanmış yumurtaları dilimleyerek süslemekte kullanabilirsiniz.

afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...