11 Eylül 2012 Salı

LİMONLU ÇİZKEK (Peynirli Kek)

denemelisiniz...
Tarif cahidejibek.com sayfasından.Malzemeler aynı ama yapma sıralamasını ben bira z değiştirdim.Sonuç  mükemmeldi.Yapımı gayet kolay.

Sosları isteğe göre çilekli,vişneli ve çikolatalı olarak değiştirerek çeşitlendirebilirsiniz.Hafif ve kolay bir tatlı olduğundan benim favorilerimdendir..

Tabanı için
  • 1.5 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kek için      
  • 300 gr.labne peyniri
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi
Limon sosu  için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı gayet basit.

Tabanı için; bisküvi ile tereyağını blender ile iyice karıştırıp,26 cm kelepçeli kek kalıbının tamamına iyice bastıralım.Kek hazırlanana dek buzdolabında bekletelim.

Kek için;

1.Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayıralım.
2.Sarıları şeker ile beyzlaşana dek çırpalım.
3.Bu karışıma süzme yoğurt ile labne peyniri de ilave edelim.Güzelce krema kıvamında hamur elde edelim.
4.Nişastayı ve limon suyu ile kabuğunu ve unu da ilave edelim.
5.Ayrı ,temiz ve kuru bir kapta yumurtanın beyazlarını(lütfen yumurta sarısı karışmamış olsun) bir tutam tuz ile kar gibi olana dek çırpalım.Öyle çırpmalıyız ki kabı ters çevirsek bile köpük yere düşmemeli.Olmaz demeyin ,oluyor hatta çok da  kontrolü de çok keyifli oluyor.
6.Bu köpüğü kek karışımına bir spatula yardımıyla yavaş ve yumuşak hareketlerle,aşağıdan yukarı karıştırarak yediriyoruz.Çok karıştırmayalım köpüğü sönmesin.
7.Hazırladığımız bu karışımı dolaptan çıkardığımız bisküvi tabanının üzerine döküyoruz.
8.Birkaç kez yere hafifce vuruyoruz ki,hem kabarcıklar çıksın hem de homojen  bir şekilde yayılsın.
9.Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 50-55 dakıka pişirelim.
   Çıktığında hala ortası sallanıyor olabilir,soğuyunca sertleşir.
fırından henüz çıkmışken..
    Benim kekim çatladı,daha az fırında bırakabilirdim sanırım.
    Bir gece dolapta beklerse daha lezzetli oluyor.

Limon sosu  için
1.Sos için tüm malzemeleri karıştırıp kaynatalım.
2.Ilıyınca kekein üzerine döküp servis yapalım.

Afiyet olsun!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...