25 Eylül 2012 Salı

KÖZ PATLICANLI BÖREK

Börek meraklıları için bu da çok güzel bir tarif.Sıcak yenir soğuk yenir,yapanın ellerine sağlık denir.Üşenilmez denenir..Ben yapmadım. Ama yedim tabii ki ve siteye koymaya karar verdim.Şöyle bir tespitim olmuştu yediğimde,patlıcanı az gelmişti.Siz 2 yerine 4 patlıcan koyarsanız daha güzel olacaktır.Ben de öyle deneyeceğim..Keşke resim çekerken,ikiye bölüp içini de gösterseymişim.Düşünememişim..  :)


Tarif Özgül'den,aynen aktarıyorum..



Patlıcanlı Kıymalı Börek
  • 3 yufka
  • 5 çorba kaşığı yoğurt,
  • 3 çorba kaşığı süt,
  • 1 yumurta,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • 1 tutam toz şeker
iç malzeme:
  • 250 gr. kıyma,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet közlenmiş patlıcan,
  • 1 soğan,
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Patlıcanı aliminyum folyoya sarıp 180 derecedeki fırında 25 dk. kadar közleyin.
  2. Soğanları kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları içine atın, pembeleşince kıymayı ekleyin. Suyunu çekene kadar bekleyin, ince ince doğradığınız közlenmiş patlıcanı üstüne ekleyin.
  3. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
  4. 3 çorba kaşığı yoğurt, süt, yumurta akı ve zeytinyağını çırpın.
  5. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya bölün. Bu büyük üçgenlere ayrı ayrı hazırladığınız karışımı sürün. Üçgenin ucuna kıymalı içten koyup kalınca bir rulo yapın. Tepsiye dizin.
  6. Ayırdığınız yumurta sarısını kalan 2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp bir tutam toz şeker ekleyin, karıştırın. Ruloların üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 Afiyet olsun..



İçi   közlenmiş patlıcan ve kıymalı,leziz bir harç...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...