10 Eylül 2012 Pazartesi

CEVİZLİ KEK

Bu lezzetli ve güzel kek sevgili iş arkadaşım Hatice tarafından yapıldı.Ben de bana düşen dilimi yemeden önce hemen resmetmeliyim ve siteye koymalıyım diye düşündüm.Tarif yine Alman usulü kek yapımı.Lütfen deneyin,yanılmıycaksınız ve pişman olmıycaksınız.

MALZEMELER

  1. 4 yumurta
  2. 1,5 su bardağı toz şeker
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket margarin (becel)
  7. yarım kg un(3,5-4 su bardağı)
  8. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
YAPILIŞI

  1. Oda sıcaklığındaki margarin toz şekerle iyice çırpılacak;krema kıvamına gelene dek.Vanilya da eklenerek.
  2. Kabartma tozu una ilave edilecek.
  3. Yumurtalar teker teker krema halindeki karışıma yedirilerek mikserin orta hızında çırpmaya devam edilecek.
  4. Un ve süt, kek karışımına biraz süt,biraz un şeklinde yavaş yavaş eklenerek katılacak.
  5. Hazırlanan kak karışımı katı yağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülecek.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişecek.Pişme kontrolü klasik usul kürdan batırma yoluyla yapılabilir.Bir kürdan keke batırılır,temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Ellerine sağlık arkadaşım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...