6 Haziran 2012 Çarşamba

TENCEREDE SOMON





Balığın en çok kızartmasını tercih etsem de söz konusu sağlık olduğunda  ve bir de her zamanki gibi vaktim kısıtlıysa tencerede pişirmeyi tercih ediyorum.Bunu da ilk kez denedim.Hafif ve lezzetli ve de bereketli oldu.Öneririm.

MALZEME LİSTESİ

  • yarım kg somon fileto (kılçıksız tercihim,çocuklar zorlanmasın diye)
  • 1 iri kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3-4 adet sivri yada çarliston biber
  • 1 adet iri patates
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • zeytinyağ 




YAPALIM
  • Somonu  iri parçalara bölelim
  • İçine 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulmuş tencereye aralıklı dizelim
  • İn ce halkalar halinde dilimlenmiş patatesi aralara dizelim.Kalın dilimlersek pişmez.
  • Dörde bölünmüş domatesleri ve soğanları da balıkların arasına yada üzerine dizelim.Biberleri de iki yada üçe bölüp tencereye yerleştirelim.
  • Tuzunu    ve sarımsağı (bütün diş şeklinde) ilave edip ocakta kısık ateşte,sebzeler suyunu çekip balıklar kızarana dek pişirelim.

DİKKAT EDELİM
  • Sebzeler su vermezse (balıklar çıtırdarsa) yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
  • Ocak kısık olmalı yoksa suyunu hemen çeker ve özellikle sebzeler pişmez.
  • Önce tencerenin kapağı kapalı olsun,buharda pişme olsun.Sonra ağzını açalım ki nar gibi kızarsın.
Balığa salata yakışır,güzel bir yaeşil salata ya da sum ak-soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.Afiyet  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...