6 Haziran 2012 Çarşamba

KURU ÜZÜMLÜ MUFFİN

Oldum olası kek severim.Muffine de tek kişilik kek diyebiliriz.Muffini  şu nedenlerden çok seviyorum,birincisi asla utandırmaz,kabarır.İkincisi çarpması çırpması yok,karıştırıyorsun,doğğru fırına.Üçüncüsü pişme süresi kısa.
çayla,sütle,kahveyle...
Dördüncüsü, ana malzemeyi kattıktan sonra çeşitlendirmek size kalmış,marmelat olur,damla çukulatalı olur,limon aromalı olur..damak tadınız sizi istediğiniz yere götürsün .Bu kez  portakal kabuğu rendeli ve kuru üzümlü muffin yaptım.Aslında bu muffini geçen hafta Likya Yolu yürüyüşlerine katılan arkadaşlarım Meral ve Julide'ye yolluk yaptım.Denemek isterseniz buyurun lütfen!

rendelenmiş portakal da fonda...



  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı(şu büyüklerden) sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker(tatlı seven bir kaşık daha ekleyebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı dolusu yıkanmış  kuru üzüm
  • üzeri için iri dövülmüş fındık
  • 2 yada 2,5 çay bardağı un
Yaparken,
    Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım. 
   Kabartma tozunu una ilave edelim.
   Kuru üzümleri una karıştırıp karışıma ekleyelim.
   Muffin kalıplarına yerleştirelim.
   180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
kıvam...




Dikkat edelim,

  Muffin hamuru cıvık olursa,pişerken yayılır,  kıvamlıca olursa yukarı doğru kabarır.
  Hamuru kıvamlı yapıp(kaşıktan elinizle sıyıracak şekilde) muffin kaplarına dolu dolu koyarsanız, kocaman kabarmış muffinleriniz olur.
  Muffinleri çok pişirmeyin,kızarınca hemen indirin,çok pişerse kuru kuru olur.(hamur miktarı az olduğu içün..)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...