6 Haziran 2012 Çarşamba

ÇÖREK OTLU -SUSAMLI POĞAÇA


Poğaça  yapmayı da yemeyi de çok seviyorum.Mayalı poğaça  da favorim.Onun henüz tarifini vermedim değil mi..En kısa zamanda eklemeliyim.Olur mu bir yemek bloğu olsun ki içinde mayalı  poğaça tarifi olmasın..
Bu poğaçaların özelliği,çörek otu,susam ve peynirinin hamura katılmış olması.Hem yapımı kolay hem de gayet lezzetli.Tam buğday unu ile yaptım.Pofidik pofidik kabardılar ama pişmişin resmini çekmemişim iyi mi...Bir daha yaptığımda eklerim.Hayal gücünüzü kullanın..
    




Başlayalım  hadi,

  • 3 yumurta,birinin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ(ya da eritilmiş tereyağ)
  • 250 gr beyaz peynir(ufalanmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz (peynirin tuzu dikkate alınarak)
  • 2 su bardağı tam buğday unu(yoksa unun tamamını beyaz un yapabilirsiniz)
  • 1 su bardağı beyaz un (kıvam yumuşacık olacak,ona göre un ayarlanacak)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu,1 yemek kaşığı susam,isğe bağlı mahlep(1 tatlı kaşığı)
Yapalım,
  • Un  ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler  yoğurma kabına alınır
  • Bu esnada fırın 180 dereceye ayarlanır
  • Yoğurma kabındaki malzemeler karıştırılır ve kabartma tozu katılmış un bu karışıma yavaş yavaş(elenerek katılması makbuldur) katılır.Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalıdır.
  • Portakal büyüklüğünde bezeler alınır,avuç içinde açılarak poğaça şekli verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.Toz haşhaşla süslenir
  • Kızarana dek önceden ısıtılan fırında pişirilir.
çok güzel kabardılar maşallah..ama resim cekmeyi unutmuşum,kimbilir ne acelem vardı gene...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...