18 Mayıs 2012 Cuma

FIRINDA TAVUK BUT


Beyaz et yiyelim,yiyelim ama tavuklar eski köy tavuğu değil,balıklar çiftlik balığı..Napalım olanla idare edelim.
Tavuklarda eski lezzet olmayınca onları marine etmeden pişirmek de hoşuma gitmiyor.Her zaman ki gibi sabah,işe gitmeden marine ederek buzdolabına kaldırıyorum.Akşam işten gelince doğğğru fırına.Yanına pilavdı salataydı derken,çıtır çıtır kızarmış tavuk da hazır oluyor bu arada..O zaman marineden başlayalım.


MALZEMELER
  • 5 adet tavuk budu
  • 3 ortaboy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • kekik,karabiber,tatlı kırmızı toz biber,arzu eden köri
  • 2 domates
  • 2 patates
  • 3-4 biber
YAPILIŞI
  • Tavuklar yıkanır,yayvan bir kaba alınır.
  • Bir adet kuru soğan ya rendenin iri tarafıyla rendelenir ya da iri ,iri tavukların üzerine doğranır.
  • Sarımsaklar da ezilerek tavuğa ilave edilir.
  • Salça ve baharatlar  ve tuz arzuya göre ilave edilir.
  • Karışım güzelce harmanlanır.İki kaşık zeytinyağ ilave edilebilir.(şart değil)
  • Marine işlemi  en az 5-6 saat önce yapılmalı.Ya da bir gece dolapta bekletilmeli.Ben sabah yapıp akşam pişiriyorum.
  • Akşam tavuklar fırın tepsisine aralıklı  yerleştirilir.Bir kapta  dörde bölünen 2 kuru soğan,yine iri dilimlenen patates ve domates ve bütün biberler az sıvı yağ ve tuz ile harmanlanır.
  • Tavukların aralarındaki boşluklara yerleştirilir.
  • 1 saat 200 derece fırında tavuklar nar gibi kızara dek pişirilir.
  • Yanında pilav garnitürleriyle servis edilir.
  • Afiyet olsun







4 yorum:

  1. farklı bir yanınız yok mu bu yemek için. mesela özel bir sos ya da değişik bir şeyler klasiklik ten öte bir şey

    YanıtlaSil
  2. olabilir tabii,neden olmasın...denerim sizin için..
    :)

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ellerinize Saglik

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...