24 Nisan 2012 Salı

KURU ÜZÜMLÜ KEK

Bu keki yapmaya alışverişten döndükten sonra,mutfakta malzemeleri yerleştiriken karar verdim.Yorgunuz,çay içeceğiz, eğer karnınız da toksa yanına bir dilim kek çok yakışır.Hemen iki yumurta ile karıştırıp fırına koydum.Ben mutfağı yerleştirip çayı demleyene dek pişti de kokusu ortalığı tuttu..Çünkü içine portakal kabuğu da rendeledim..Gerisi tarifte...


HAZIRLAYALIM

  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
YAPALIM
  • Yumurtayı,şekeri,sütü,sıvı yağı karıştıralım(acelemiz var,çırpma yok bugün..  :)   )
  • Portakal kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyelim.
  • Üzümü 2 yemek kaşığı un ile karıştırarak hamura katalım (çökmez böylece)
  • Kabartma tozu ve vanilyayı una karıştıralım ve hamura ekleyelim.
  • Kaşıkla karıştıralım.Cıvık olmayan bir kek hamuru olmalı(un gerekirse bir kaşık daha ekleyebilirsiniz)
  • Yağlanmış küçük bir tepsi ya da borcama dökelim.Yaklaşık 16 dilim  çıkacak şekilde dilimleyeceğinizi düşünün.
  • Önceden ısınmış(kek başlarken  fırını açabilirisniz mesela)  175 derece fırında 25 dakika yeter.Kekin üzeri kızarmışsa tamadır,ya da kürdan batırabilirisniz.Temiz çıkarsa kek pişmiştir.
  • Hemen dilimlemeyelim lütfen,hamur olur yoksa.Balkona ,taş zemine koyarsanız hemen soğur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...