4 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA

Yaz geliyor...Çilek mevsimi başlar, ben marketlerde gördüm bile ama henüz almayı düşünmüyorum.Biraz daha bollaşsın.Ama eski küçük küçük mis kokulu çilekleri bulmak şimdilerde çok zor.Geçen sene Temmuz'da yayladaydık.Ve yer çilekleri topladık eşim ve çocuklarımla..Öyle güzeldiler ki,minicik ve mis kokulu.Reçel yaptım.Yemeye kıyamıyor insan.

 Bu pasta da tamamen oğlum ve kızımın berber yaptığı bir pasta .Ben sadece getir-götür işine baktım.Keki çırptılar,krem şantiyi hazırladılar ,süslediler.Ve hep birlikte afiyetle yedik.Denemek isterseniz,buyurun mutfağa..


ÖN HAZIRLIK

  • 1paket krem şanti
  • Soğuk süt (şanti paketinde veriler tarife göre hazırlanacak)
  • 1 kg çilek (yarısı temizlenirken yendiği için!   aslında daha az gerek...)
  • 3 yumurta(oda sıcaklığında beklemiş)
  • 3 kahve fincanı(Türk kahvesi)   toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • bir fiske tuz
  • yarım limonun kabuk rendesi

YAPILIŞI

  • Önce krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ,buzdolabına koyalım.
  • Kek için , yumurtayı şekerle ,rengi  beyazlayana dek derler ama beyazlamaz,krem rengi olana dek mikserle çırpalım.Bu işlem yaklaşık 5  dakika sürer.
  • İçine elediğimiz unu ve limon kabuğu rendesini koyalım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  • Üzerine karışımı yayalım.Gayet ince bir hamur tabakası olması sizi korkutmasın,şaşırtmasın.Dikdörtgen  şekilde yayalım.İlle de tepsiyi kaplamasına gerek yok.Şunun için söylüyorum:herkesin tepsi boyu farklı olur.Amacımız dikdörtgen  ve yaklaşık  bir parmak kalınlığında pişmiş bir hamur elde etmek.
  • 175 derece  önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzeri hafif pembe olana dek pişirelim.Altını da yoklayalım,pembe olsun.(Çok kızarsa da üzülmeyin,krema saklar)
  • İnce hamur olduğu için çabuk pişecektir,kontrol edelim.
  • Fırından aldığımız tepsideki hamuru altındaki kağıt ile uygun bir zemine (masa-tezgah) ters çevirelim.Kağıdını sıyırarak çıkaralım.(kolayca çıkar)Ama kağıdınız iyi kalite değilse yapışabilir,emin değilseniz kalitesinden,kağıdı  hafifçe yağlamanızoıöneririm.
  • Enlemesine üç parçaya bölelim.
  • Bu arada yıkadığımız çilekleri dilimleyelim.Aynı boyda olanları pastanın üzerini süslemek için ayıralım.Arasına koyulacak çilekler için bu önemli değil.
  • Servis tepsisine kekin bir parçasını koyalım.
  • Üzerine krem şanti yayalım.Dilimlediğimiz çileklerle kaplayalım.
  • İkinci keki çileklerin üzerine,yine krem şanti,yine çilekle kaplayalım.
  • En son kek dilimi,kalan krem şanti ile tüm yüzeyi kaplayalım.
  • Çileklerle üzerini süsleyelim.
  • Buzdolabında iki saat dinlendikten sonra servise hazır.
çok güzel olmuştu...

kuzuşumun elleri...ellerine sağlık güzel kızım..
ailece çilek toplamaya....


bu çilekler topklandı ve reçel yapıldı.. toplaması çok zor ama bir o kadra da keyifli..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...