2 Nisan 2012 Pazartesi

ACILI EZME

Hala   pide     içi  tarifi  vermedim ama  yanına yaptığım ezmenin tarifini verebilirim.Kebapçılarda getirirler ,taze pide eşliğinde pek güzel olur.Benim de ilk denemem.Beğendik.

Etli yemeklere de, lahmacun ,pide partilerine de yakışır.

MALZEMELER        


  • 2 orta boy domates
  • 2 sivri yada çarliston biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 demek  maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 diş sarımsak 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • domates suyu (kış domatesi susuz ve lezzetsiz olduğu için ,içine yaklaşık 1 çay bardağı yazdan  yaptığım domates suyundan koydum) 
YAPILIŞI


  • Tüm malzemeler yıkanır ayıklanır ve rondoya konur.Yüksek devirde iyice ezilene dek rondodan geçirilir.
  • Tadı tuzu kontrol edilir,gerekirse biraz daha nar ekşisi ve tuz ilave edilir.
  • Servise hazır acılı ezme masadaki yerini almadan önce maydanoz ve zeytinyağ ile süslenir.
 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...