16 Mart 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Kereviz  öyle bir sebze ki,seven çok seviyor, sevmeyen nefret ediyor.Kokusundan mı ,kendine has tadından mı bilinmez kereviz  hakettiği yeri bulamadı.Karaciğer dostu,böbrek çalıştıran,idrar söktüren,baş ağrısına iyi gelir,yorgunluğu alır,A;B;C vitamini.kalsiyum,demir ,potasyum  içerir..Yüksek tansiyona iyi gelir..Şifa mübarek,ilaç niyetine bile yemek gerek diye düşünüyorum..

Zeytinyağlısı olur,salatası yapılır.Sebze çorbalarına hoş bir lezzet katar.Yapalım...


ÖLÇELİM
  • 2 ortaboy kereviz
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 ortaboy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • tuz,1 adet kesme şeker
  • 1 portakal suyu
  • zeytinyağ(3-4 yemek kaşığı)
YAPALIM   

  • Sebzeleri soyalım ve hepsini aynı büyüklükte olmalarına dikkat ederek irice doğrayalım
  • Kereviz kararmasın diye limonlu suda bekletelim
  • Tencereye yağı alalım,havuçları ilave edip,havuçlar yağa rengini verene dek kavuralım.
  • Soğan,patates,kerevizi ekleyelim.
  • Portakal suyunu,yıkadığımız pirinci,tuzu  ve şekeri koyalım.
  • Yarım çay bardağı sıcak su ilave edip,kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısalım.
  • Pirinçler pişip uzadığında kerevizi de kontrol edelim(pişmiş olur)
  • Pişiriler tenceresinde soğumasını  bekleyelim.
  • Servisi  maydanoz  ve limon eşliğinde yapalım.
Aslında kerevizin yeşil yaprakları ya da sapı varsa o da yemeğe eklenebilir.Ama yeşilin rengi solmasın diye inmeye yakın eklenmelidir.Benim kerevizlerimde hiç sap yoktu malesef,ben de maydanozla renklendirdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...