27 Mart 2012 Salı

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI

Bir ara pek gözdeydi..Aman her davet sofrasında vardı,yok sadesi yok kabaklısı..Şimdilerde yok.Varsın olmasın ,biz hala severek yiyoruz.Üstelik çok da sağlıklı .Havuç lifli gıdalardan,çiğ tüketildiğinde glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme hızı   daha düşük.Pişirildiğinde glisemik indeks yükseliyor ama onu da diğer gıdalarla dengelemeli.

Her gün her gün yeşil salata olmuyor,baktım dolapta havuç dolu  ,ben de yoğurtlu yaptım .Buyurun  siz de:

ALALIM
  • 4-5 orta  boy havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz 
YAPALIM

  • Havuçlar yıkansın,soyulsun,rendenin iri tarafıyla rendelensin
  • Yağ tavada kızsın
  • Havuçlar içine atılsın,çok az sotelensin.Bu işlem karıştırarak yapılsın,havuçların rengi dönse yeter.Havuçlar ölmesin.
  • Havuçlar servis kabına alınsın.Soğumaya bırakılsın.
  • Sarımsaklar tuzla ezilsin (sarımsağa lezzetini veren tuz...)Yoğurtla karışsın.
  • Salatanın üzerine dökülsün.
  • Pul biber ve maydanozla süslensin.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...