19 Mart 2012 Pazartesi

SÜTLAÇ




Sütlaç, ya da sütlü aş... Sütlü tatlıların ilk akla geleni. Fınnda  olsa daha iyi olurdu ya,olamadı.Çalışan kadın yine zamana yenildi,sütlaçlar da tarçın eşliğinde yenildi...



ÖLÇELİM

  • 1 çay bardağı pirinç  (iyice yıkanıp süzülecek)
  • 3 su bardağı su
  • 1 lt süt(5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı nişasta+1 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

YAPALIM

  • 3 su bardağı su ile pirinci 20 dk kadar pişirelim.
  • İçine şekeri ilave edelim.
  • Sütü ekleyelim.
  • Nişastayı soğuk su ile iyice ezip kaynayan karışıma ekleyelim.
  • 4-5 dk karıştırarak pişirelim.Ocağı kapatalım.
  • 20 dk dinlendikten sonra kaselere paylaştıralım.
NOTLAR

      Arzu eden inmeden hemen önce içine bir paket vanilya ekleyebilir.
      Yada fırına dayanıklı kaplara paylaştırılırsa,fırın sütlaç yapılabilir.Fırın kaplarına konulan sütlacın soğuması beklenir.Fırın en yüksek sıcaklığa ısıtılır.Kaplar derin bir fırın tepsisine yerleştirilir,tepsiye kapların yarısına dek gelecek şekilde  soğuk su konulur.
Tepsi fırının en alt rafına yerleştirilir.20-25 dk da kızarma olur.Kızaranlar fırından tek tek alınır.
       




AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...